Який ковролін кращий для офіса?

Килимові покриття є важливим елементом будь-якого інтер’єру. Ковролін в залежності від призначення поділяють зазвичай на побутовий та комерційний. Перший застосовується для підлоги приватного будинку чи квартири, а другий знайшов широке застосування в офісних приміщеннях, готелях, торгівельних та розважальних залах, ресторанах.

Придбати і той і інший ковролін в будь-якому кольорі, стилі, формі по оптових чи роздрібних цінах дуже просто на сайті.

Вимоги до офісного ковроліну

До основних вимог, які ставляться перед комерційним килимовим покриттям, відносяться:

  • максимальна зносостійкість;
  • комфорт та безпека пересування по ньому, навіть у взутті на підборах;
  • здатність довго зберігати привабливий зовнішній вигляд (плямо- та брудостійкість);
  • легкість при прибиранні й чищенні (можливість застосування спеціальних миючих засобів);
  • естетична привабливість;
  • доступна ціна;
  • екологічна безпека та антибактеріальні властивості.

Під час заміни ковроліну в офісі необхідно враховувати всі вищеперераховані критерії. Забезпечуються вони якісними характеристиками покриття – матеріалом ворсового прошарку, видом та щільністю плетіння, способом нанесення фарбувальних складів на волокно.

Заміна ковроліну в офісі

Як показує практика, найбільш відповідним для використання в комерційних цілях є штучний ковролін, виготовлений з нейлонових та поліпропіленових ниток. Застосовують зазвичай покриття з петльовим та розрізним ворсом.

Обираючи серед них, варто враховувати зони приміщення: де великий трафік людей (коридори, вестибюлі) – краще обрати петльове покриття з поліамідних ниток з великою щільністю, або ж голкопробивне. Висоту ворсу обрати в проміжку від 5 до 10 мм.

Килимова плитка в офіс

Це досить новий вид підлогових покриттів. Це той же ковролін, тільки модульний, котрий розрізаний на рівні квадрати з розміром сторін в 50 або 60 см. Вартість її не більше, ніж у звичайного покриття.

Структура такої плитки: в основі – модифікований бітум, зверху – ворс. Сучасним варіантом основи є ПВХ (по суті резина). Вироби на ПВХ-основі менш схильні до деформації контурів.

Підсумовуючи, можна зазначити, що використання ковроліну в офісі має багато переваг у порівнянні з іншими видами підлогових покриттів: підвищені показники тепло- й звукоізоляції, зменшене навантаження при ходьбі, можливість втілення різних інтер’єрних рішень, широка кольорова гамма.