Як вибрати килим в дитячу кімнату?

Дитяча кімната - приміщення, яке змінюється і «росте» разом з дитиною. Тому, купуючи дитячий килим, важливо пам'ятати, що він буде неодноразово змінюватися в міру дорослішання вашого чада.

Для новонароджених малюків килимове покриття не грає особливої ролі, але, починаючи з 6 місяців - малюк пізнає світ, часто повзає. Крім того, такий килим виконує ще одну важливу функцію - це тепле покриття, що забезпечує ідеальну звукоізоляцію.

Наступні 3-4 роки життя дитини прийнято вважати найактивнішими, тому наявність м'якого покриття вважається обов'язковою умовою для благоустрою дитячої кімнати. З огляду на той факт, що всі дитячі ігри проходять саме на підлозі, килим на підлогу повинен бути зручним, гіпоалергенним і практичним.

Оптимальні розміри килима

Незалежно від того, в якому конкретно стилі був обраний килим в дитячу - в стилі прованс або в скандинавському стилі, важливо визначитися з його габаритами. Умовно всі покриття можна розділити на три великі категорії:

  • Невеликі моделі розміром до 2,5 м. У цей список відносяться ігрові вироби, які «закривають» певний відрізок кімнати - організована зона для ігор. Іноді такі килими можуть бути застелені в місці переодягання малюка, біля ліжечка або біля горщика.
  • Пухнасті моделі середніх розмірів - від 2,5 до 6 м. Такі килими можуть виконувати функцію самостійного елементу декору кімнати. Наприклад, для хлопчика можна підібрати моделі у вигляді дороги, а для дівчинки - з метеликами.
  • Великі килими розміром від 6 м і більше. Такі моделі формують загальний стиль дитячої кімнати. Представлені покриття допомагають декорувати приміщення і наповнювати його важливими колірними відтінками для створення загальної стилістики всього інтер'єру.

У деяких випадках доцільно використовувати відразу кілька килимових покриттів, правильно підбираючи малюнок і відтінок. Наприклад, можна використовувати моделі з малюнком доріг або футбольне поле з килимів меншого розміру.

Матеріал і довжина ворсу

Перш ніж вибрати і купити дитячі килими для підлітка або для маленьких непосид, потрібно врахувати особливості матеріалу, з яких вони виготовлені.

Виділяють три види килимів:

  1. Натуральний або екологічний. У цей список входять наступні типи матеріалів: віскоза, бавовна, шерсть, шовк, сизаль.
  2. Штучні моделі - поліпропілен, акрил, поліамід, поліестер.
  3. Змішаний тип - поліамід і вовна, поліестер і шовк і інші можливі варіанти.

З огляду на те, що дитячий організм схильний до прояву алергічних реакцій, важливо використовувати моделі змішаного типу або штучні килими. Наприклад, №1 в списку головних алергенів у дітей - шерсть. Саме тому такі килими не рекомендується стелити в приміщенні для малюків.

Правильний вибір різнобарвного або однотонного килима багато в чому залежить від довжини ворсу.

  • Моделі з довгим ворсом - відмінне рішення для дітей до трьох років, які активно повзають і роблять свої перші кроки. Підбираючи моделі в морському стилі або з дорогами, варто пам'ятати, що вони відносяться до категорії нетривких покриттів, так як з часом ворс укочується.
  • Для дітвори від трьох років і старше рекомендується підбирати безворсовое покриття. Такі миються килими невибагливі в щоденному догляді і мають тривалий експлуатаційний термін.

Сучасні розвиваючі килими представлені у вигляді різнокольорових пазлів. Вони мають оптимальну жорсткість і позитивно позначаються на активний розвиток малюка. Можна підібрати рожевий килим або модель з зірками, яка ідеально впишеться в інтер'єр кімнати.