Як вибрати ковролін для дитячої кімнати?

Дитячі пустощі - це так мило і захоплююче. Діти всім цікавляться і все хочуть спробувати, головне, щоб батьки встигли за всім цим вчасно простежити. То вони малюють на стінах, то збирають з конструктора міста, то ліплять з пластиліну незвичайних звірят, пускають кораблики в відерцях з водою. Але не завжди нас чекають приємні наслідки: розмальовані шпалери, вода на підлозі і жирні розводи від пластиліну. Не такі страшні оздоблені стіни, як страшні калюжі на підлозі. Ковролін не витримає таких експериментів - так думають багато батьків. Але, можливо, є такий ковролін в дитячу кімнату, який витримає все дитячі пустощі?

Дитячий ковролін і його різновиди

Види ковроліну:

  • петлевий;
  • з ворсу;
  • тафтинг.

ковролін в дитячу кімнатуНа петлевому ковроліні знаходиться клейка або прогумована поверхня, а з іншого боку - сотні невеликих петель. Матерія, з якої виготовлено першу сторону, буває з нейлону, поліакрилу. Зазвичай цей вид ковроліну застосовують для кухонних підлог і віталень. Якщо взяти даний вид ковроліну з латексної поверхнею, то він ідеально підійде для дитячої кімнати, тому що його можна мити і очищати пилососом з режимом вологого прибирання. Але якщо ви віддасте перевагу варіанту з клейкою поверхнею, то чистити його доведеться на звичайному режимі або віником.

Ворсовий вид ковроліну складається з покриття з ворсом різної довжини і різної природи. Ворс може бути натуральним і штучним. Його перевага перед петльовим полягає в тому, що він добре зберігає тепло, м'якший і ніжніший.

Тафтинг - метод прикріплення петель з використанням голки і гачка. Даний вид ковроліну більш жорсткий і недорогий. Довжина волокна в ньому 5-7 мм, він може бути з ворсу або петель.

Який дитячий ковролін кращий - синтетичний або натуральний?

Натуральний ковролін - це завжди добре, але тільки не в цьому випадку. Так як він зроблений з тваринної шерсті, він може викликати алергію. Ще одним недоліком є те, що ворс такого типу може розпадатися на маленькі ворсинки. І це дуже погано, тому що це все буде вдихати ваша дитина. До того ж, в ньому можуть завестися паразити різного типу. На жаль, ніяке прибирання їх не вижене з ворсу. Можлива навіть поява цвілі.

Штучний ковролін для дитячої кімнати не доставить вам таких проблем, він не володіє подібними негативними властивостями. Його легко мити і в ньому не заводиться ніякої «живності».

ковролін в дитячу кімнатуЩо ще важливо знати?

  1. В дитячу кімнату краще постелити м'який ковролін з невисоким ворсом середніх розмірів. Він не буде доставляти вашій дитині дискомфорт, довго зберігає тепло і пом'якшить падіння. Середній ворс простіше почистити.
  2. Ковролін вибирайте міцний, адже малюки бувають активні, і за ними не встежиш, вони хочуть перевірити всі навколо на міцність. Не бійтеся взяти дорогий і якісний ковролін і не беріть тонкий. Пам'ятайте, що «скупий платить двічі», а економити на дітях не варто.
  3. Діти люблять яскраві і цікаві малюнки. У дитячій не повинно лежати однотонне покриття. Вибирайте ковролін з малюнками (дороги, метелики, мультгерої), так як це може допомогти розвитку вашої дитини.

Як укладати покриття?

  1. У підлозі не повинно бути різних дефектів: дірок, тріщин. Радимо вам перед укладанням ковроліну вирівняти підлогу.
  2. Потім слід підкласти повстяний або пінополіуретановий настил. Тепер ви можете стелити ковролін.
  3. Клейове покриття - не найкращий варіант для дитячої кімнати. Клей може виділяти неприємний запах, він токсичний. А ось використовувати при настилі покриття двосторонній скотч буде найкращим варіантом. Скотчем на підлозі робимо сітку і прокладаємо наш ковролін. Радимо вам відступити від стіни близько п'яти сантиметрів, а потім зверху прибити плінтус - для дітей тепер буде складним завданням зірвати ковролін.

Ковролін відмінно підходить для прикраси кімнати вашої дитини, і він дуже добре допоможе від холоду, врятує від забоїв при падінні. Так як ви вибираєте покриття для своїх дітей, не забувайте про властивості клейкої поверхні і про натуральний ворс - це дуже важливо. Як відомо, здоров'я у нас одне. Бережіть ваших дітей і вибирайте правильне покриття для підлоги.