Як вивести пляму на килимі?

Той, хто мав справу в килимом, розуміє, які аварійні ситуації можуть статися. Килим є практично в кожному будинку сьогодні, а значить, майже у кожного траплялися проблеми з килимовим покриттям. Однак не важливо, чим ви забруднили килим, будь то бруд, кров або молоко - завжди є способи, щоб вивести плями повністю.

Впевнені, в вашому місцевому універмазі або найближчому продуктовому магазині є кілька продуктів, які можуть допомогти вам в боротьбі з плямами. Єдина проблема, яка може виникнути з цими засобами, це те, що, як правило, буває не зовсім зрозуміло, як їх застосувати.

Чим виводити плями на килимі?

Перше, що ви повинні знати, якщо ви посадили червону пляму на килим, краще припинити спроби впоратися самому і залишити цю справу професіоналам. У кожному місті є компанії, які ефективно і якісно видалять плями з килима і врятують його зовнішній вигляд.

Майте на увазі, що саме червоні плями найскладніше виводити. Допомогти вивести такі плями можуть тільки професійні засоби для чищення килимів, але, знову-таки, краще довірте цю складну роботу професіоналам своєї справи.

Для всього іншого завжди є недорогий і ефективний спосіб чистки плям на килимі або оббивці меблів. Тим більше, подібна ситуація може статися з кожним, і будь-який неакуратний рух призведе до новоъ неприємної плями на вашому килимі.

пляма на килимі

Якщо ж це сталося, то перше, що вам потрібно зробити, це піти в місцевий автомагазин або магазин автозапчастин та подивитися на оббивки, схожі за структурою на ваш килим. У цих магазинах продаються спеціальні засоби - піна для чищення оббивки, яка значно спростить вашу роботу. Ця піна проникає в усі волокна матеріалу і при контакті з ними піниться і усуває всі плями і забруднення на поверхні килима або оббивки.

Можливо, вам доведеться трохи потерти або пошкребти область забруднення рушником або м'якою зубною щіткою.

Якщо ви хочете прибрати плями з килима або оббивки, ці поради можуть вам стати в нагоді:

  • Ви повинні використовувати тільки білі ганчірки або рушники при очищенні килимів і оббивки, щоб зменшити ризик ще більшого забруднення (колір рушника може втертися в пляму і зіпсувати килим або оббивку).
  • Ви повинні використовувати очисники з піною.
  • Ви завжди можете перевірити обрані засоби на іншому схожому матеріалі, щоб убезпечити себе в разі непередбачених ситуацій, якщо засіб виявиться не дуже якісним.
  • Якщо ви відчуваєте, що вам потрібна допомога професіонала, не соромтеся, а звертайтеся відразу до профі.

Якщо пляма на вашому килимі не червона, у вас не повинно виникнути особливих проблем з її виведенням. Розводи та плями - вороги килима, а значить, намагайтеся позбавлятися від них якомога швидше, щоб запобігти забрудненню інших речей.