Поради щодо вибору килима в квартиру

Килим в квартирі, це не тільки гарний аксесуар, але і засіб для збереження тепла, створення затишку. Залежно від того, який килим вибрати, можна створити безпечний ігровий простір для дітей або утеплити кімнату до зими. Про особливості вибору килимів для квартири дізнаєтеся з нашої статті.

Різновиди килимів

Багато з вас задавалися питанням: «Який килим краще купити для дому?». Сьогодні ринок переповнений різними видами і пропонує килими, які виготовлені з різноманітних матеріалів:

вибір килима
  1. Вовни.
  2. Шовку.
  3. Віскози.
  4. Бавовни.
  5. Джуту.
  6. Поліаміду.
  7. Поліпропілену.
  8. Поліефіру.

Говорячи про особливості матеріалу, потрібно відзначити, що вони універсальні і підходять, як хороший килим в дитячу або килим в зал, вибрати який можна з різноманіття кольорів і малюнків. Однак матеріал, з якого витканий килим, визначає і інші, важливі в побуті якості:

  • швидкість забруднення килима;
  • легкість в чищенні;
  • яскравість і збереження первісного кольору;
  • швидкість зношування полотна килима;
  • протипожежні властивості;
  • токсичність;
  • приємність на дотик.

Загальні поради щодо вибору килимового покриття

килими

Перше, на що звертають увагу при покупці килима, це його колір і те, як швидко він буде бруднитися. Якого кольору купити килим, це справа суто індивідуальна. Покупець може керуватися абсолютно різними критеріями вибору:

  • маркість;
  • відповідність колірній гамі кімнати;
  • улюблений колір;
  • використання схожого килима раніше;
  • симпатія до незвичайного малюнку на килимі.

Звернемо увагу, що на підлогу в вітальню килим вибирають, як правило, однотонний і без малюнків. У дитячій або спальні він же може бути з квітковим або геометричним орнаментом, зображеннями улюблених мультиплікаційних героїв дитини.

Як вибрати килим в передпокій?

Перед тим як вибрати килим на підлогу, подумайте, якого кольору підлога в кімнаті. Викладена вона плиткою або вистелена лінолеумом, чи тепла в зимовий час, чи повинен килим зігрівати домочадців або просто бути елементом декору?

Вибрати колір килима можна з багатої палітри, де можна зустріти як однотонні килими, так і з геометричними хитромудрими візерунками. Тут не потрібно дотримуватися якихось строгих рамок. Він повинен повільно бруднитися, адже тут будуть щодня проходити всі ваші домочадці і домашні тварини.

Як зрозуміти, що ви вибрали хороший килим? Все просто - він не повинен швидко бруднитися, радувати вас своєю формою, кольоровою гамою і не викликати алергію. При покупці особливо ретельно ознайомтеся з складом матеріалів килима - нерідко дешеві моделі роблять з неякісного матеріалу, що викликає у покупця алергію.

Особливості вибору килима на кухню

Сьогодні мало хто розстеляють килим на кухні. Який краще вибрати, щоб не засмутитися?

  1. По-перше, він не повинен бути в світлих тонах, що допоможе приховати на ньому плями.
  2. По-друге, переконайтеся, що він не буде ковзати по підлозі. Послизнувшись на килимі, можна травмуватися або розлити по всій кімнаті суп, який перебуває в руках.

килимове покриття

Іншим важливим моментом є розмір і форма килима. Визначтеся, він повинен займати центральну частину кімнати або займати весь видимий простір. Вибрати килим правильної форми - це перший крок до успіху. Як правило, найчастіше обирають прямокутні або килими овальної форми. Вони займають всю центральну частину кухні, їх зручно згортати і виносити під час миття підлоги.

Як вибрати килим в вітальню і інші кімнати

Кожна господиня намагається обставити свою вітальню вишукано і зі смаком. Тому купувати килим у вітальню потрібно в тонах інтер'єру кімнати, без візерунків і малюнків. Він повинен бути стриманим і не привертати до себе великої уваги. Найкраще віддати перевагу натуральним матеріалам, наприклад шовку або вовні.

Якщо у вітальні багато часу проводять ваші діти, то при покупці килима потрібно звернути увагу на те, щоб він був м'яким і володів високим ступенем теплоізоляції. Завдяки цьому, граючи на килимі, діти не застудяться.

Перед тим, як вибрати килим в спальню, задумайтеся, чи не плануєте ви в майбутньому змінювати інтер'єр. Адже, якщо після ремонту колірна гамма кімнати змінитися, то набутий килим буде виглядати в ній химерно і недоречно. У спальню потрібно вибирати м'який, затишний і приємний в усіх відношеннях килим.

Вам повинно бути приємно ставати на нього босими ногами зранку, і з посмішкою починати свій день. Багато що залежить і від розміру - буде це великий килим на всю кімнату або невеликий килимок біля ліжка.

Колірна гамма, візерунки і малюнки також повинні відповідати вашому смаку. Спальня - це ваш особистий простір, тому всі навколишні предмети повинні приносити моральне задоволення. Не потрібно купувати килим, який ви бачили у когось або купувати килим нудного, стриманого забарвлення, тому що так потрібно. Дозвольте собі більше фарб і візерунків, кольорових принтів в вашому особистому просторі. Як для жінок, так і для чоловіків, можна знайти масу килимів з квітами, малюнками, геометричними візерунками і найсоковитішими відтінками.

Нехай придбаний килим несе в собі не тільки практичні якості, але і радує вас своїм зовнішнім виглядом!